Pizza s artičokama i pršutom
Neobično, ali ukusno.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
Tijesto
- 50 grama svježeg sira
- 6 žlica mlijeka
- 6 žlica ulja
- 1 jaje
- sol
- sve skupa izmiješati i dodati
- 250 grama bezglutenskog brašna
- 1/4 praška za pecivo
-
Nadjev
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- maslinovo ulje
- 1 žličica bosiljka
- 100g nasjeckane mozzarelle
- 100g nasjeckanog pršuta
- 100g nasjeckanih artičoka
- 2 nasjeckane rajčice
Priprema
Zamijesite tijesto i ostavite pokriveno u hladnjaku oko 30 minuta. Zagrijte pećnicu na 200°C.
Nasjeckani češnjak umočite u maslinovo ulje i pustite da odstoji nekoliko minuta. Dodajte rajčice i lagano miješajte dok rajčice ne postanu meke, oko 10 minuta. Dodajte bosiljak i dobro promiješajte.
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. Tijesto ravnomjerno razvucite i premažite umakom od rajčice i češnjaka. Dodajte mozzarellu, pršut i artičoke. Pecite oko 20 minuta. Izvadite iz pećnice, pospite s malo maslinovog ulja i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s artičokama i pancetom45 min12345
-
Jela od mesaZapečeni špinat, slanina i artičoke35 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaPiletina na kineski s indijskim oraščićima45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti