Piletina u limunu i češnjaku

Češnjak je jako dobar izvor vitamina B6 i mangana.
Vrijeme pripreme: 1:30h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 10 pilećih bataka
- 5 kriški limuna
- 1 nasjeckana glavica luka
- 8 nasjeckanih češanja češnjaka
- naribana korica od 2 limuna
- 1/3 šalice soka od limuna
- 4 žlice maslaca
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ružmarina
- 1 žličica soli
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica majčine dušice
Priprema
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pustite da stoji oko 1 sat na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite piletinu oko 1 sat, izvadite i pustite da stoji 5 minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od limuna1:10h12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i češnjakom45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limeti i avokadu3:20h12345
-
Jela od mesaPikantna salata od piletine i ananasa10 min12345
Popularni recepti
-
Jela od ribeBrzinske kozice s medom i češnjakom15 min12345
-
Jela od mesaQuiche sa špinatom i šunkom1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina s curryjem i rižom30 min12345
-
JuheLagana povrtna juha1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345