Piletina u limunu i češnjaku
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 10 pilećih bataka
- 5 kriški limuna
- 1 nasjeckana glavica luka
- 8 nasjeckanih češanja češnjaka
- naribana korica od 2 limuna
- 1/3 šalice soka od limuna
- 4 žlice maslaca
- 2 žlice šećera
- 2 žlice ružmarina
- 1 žličica soli
- 1 žličica crvene paprike
- 1 žličica majčine dušice
Priprema
U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu. Piletinu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte marinadom i pustite da stoji oko 1 sat na sobnoj temperaturi.
U međuvremenu zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite piletinu oko 1 sat, izvadite i pustite da stoji 5 minuta prije posluživanja.
Poznato je da je pileće meso dobar izvor proteina, ali i aminokiseline triptofan koja oslobađa osjećaj ugode. Stoga se preporučuje kao prirodni antidepresiv, odnosno, ako se osjećate potišteno, konzumacija pilećeg ili purećeg mesa povisit će razinu serotonina u mozgu i poboljšati raspoloženje.
Vezani sadržaj:
Pročitajte koje je sve meso dobro za vas.
Saznajte koje opasnosti kriju bijele trakice na mesu.
Provjerite koju hranu treba izbjegavati u restoranima.
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od limuna1:10h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaPiletina s medom i češnjakom45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u limeti i avokadu3:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti