Marinirani škampi s roštilja

Marinirani škampi s roštilja

Marinirani škampi s roštilja
  • Objavljeno: Srijeda, 29.04.2020.
  • Broj pregleda: 1.860
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Volite li više ''morski'' roštilj nego meso, onda morate isprobati ove ražnjiće sa škampima.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 55 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 češnja protisnutog češnjaka
  • žlica maslinovog ulja
  • 2 žlice soka od rajčice
  • 2 žlice vinskog octa
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg bosiljka
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice crvene paprike
  • 1 kg svježih očišćenih škampa
  • štapići za ražnjiće

Priprema mariniranih škampi s roštilja

  1. Pomiješajte češnjak, maslinovo ulje, umak od rajčice i vinski ocat. Dodajte bosiljak, sol i crvenu papriku. Škampe prelijte marinadom i pustite da stoji 30 minuta.
  2. Poslažite škampe na štapiće, lagano nauljite roštilj ili grill tavu i pecite ražnjiće 2 do 3 minute sa svake strane.
  3. Poslužite uz salatu.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti