Lazanje s plodovima mora

Lazanje s plodovima mora

Lazanje s plodovima mora
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Prepune povrćem, ove lazanje čine hranjiv i zdrav obrok.
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 618 kcal / 2.585,71 kJ

Sastojci

  • 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 mali korijen komorača, nasjeckan na kockice
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 4 nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 žlice peršina
  • 2 žličice sjemenki komorača
  • 120g očišćenih lignji
  • 120g narezanog filea lososa
  • 120g škampi
  • 120g miješanih morskih plodova
  • 2/3 šalice suhog bijelog vina
  • 2/3 šalice ribljeg temeljca
  • naribana korica limuna
  • 2 lovorova lista
  • 1 nasjeckana mrkva
  • 1kg narezane rajčice
  • 5 narezanih mahuna
  • 1 narezana tikvica
  • 400g tijesta za lazanje
  • 250g polumasnog ricotta sira
  • 250g šparoga
  • 1 šalica graška
  • 2 istučena jaja
  • 1/2 šalice naribanog parmezana
  • svježe naribani muškatni oraščić, po želji
  • papar
  • crvena paprika

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 618
Proteini 43g
Ukupno masti 23g
Kolesterol 237mg
Ugljikohidrati 58g
Vlakna 10g
Natrij 658g


Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Zagrijte 2 žlice ulja u tavi. Dodajte komorač, luk i 2 češnja češnjaka. Kuhajte 5 minuta dok luk ne omekša. Dodajte peršin i sjemenke komorača. Kuhajte 1 do 2 minute, zatim dodajte lignje i losos. Kuhajte 1 minutu. Dodajte škampe i plodove mora. Kuhajte 30 sekundi. Zatim procijedite plodove mora.

Preostali umak vratite na laganu vatru, dodajte vino, limunovu koricu i mrkvu. Kuhajte 5 minuta. Dodajte rajčice, dobro promiješajte i kuhajte 3 do 4 minute. Zatim dodajte mahune, šparoge i grašak. Poklopite i kuhajte 5 minuta.

Namastite lim za pečenje. Poslažite kore za lazanje, dodajte povrće, zatim kore pa opet povrće i tako dok sve ne posložite. Pomiješajte ricotta sir s jajima i parmezanom, začinite s malo muškatnog oraščića, soli i paprom po želji. Smjesu ravnomjerno prelijte po zadnjem sloju kore za lazanje te prelijte s preostalim maslinovim uljem.

Pecite 30 minuta, ili dok lazanje ne poprime zlatno smeđu boju. Poslužite odmah.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti