Sardine punjene pinjolima
Ukusne sardine bogate nutritivnim tvarima.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250g svježih sardina
- 250ml vruće vode
- 1 šalica kelja
- 1 žlica grožđica
- 1 žlica pinjola
- naribana korica od 1/2 limuna
- 1/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1 naribani češanj češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 1 žlica maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 230°C.
Kelj i grožđice stavite u vruću vodu, pritisnite ih i brzo isperite hladnom vodom. Ocijedite ih i stavite sa strane. Dodajte pinjole, limunovu koricu, sol, papar i češnjak. Sve stavite na dasku za rezanje i pomoću velikog noža sjeckajte dok smjesu dobro ne usitnite.
Sardine očistite i prerežite po sredini. To radite ispod tekuće vode tako da sve dobro isperete. Osušite ih papirnatim ručnikom i ostavite sa strane.
Smjesom od kelja napunite sardine. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje i poslažite sardine. Pospite ih krušnim mrvicama i s malo maslinovog ulja. Pecite ih oko 10 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti