Tjestenina s ajvarom

Tjestenina s ajvarom

Tjestenina s ajvarom
  • Objavljeno: Utorak, 29.09.2020.
  • Broj pregleda: 542
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lagana tjestenina u jednostavnom umaku od ajvara idealna je za sve ljubitelje ovog tradicionalnog jela, kojeg mnogi već imaju spremnog za zimnicu!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 7 žlica ljutog ili blagog ajvara (po želji)
  • 350 g tjestenine
  • 100 g poriluka
  • 350 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 ljuta (crvena) papričica
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 ml ulja
  • 100 g parmezana
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • prstohvat vegete

Priprema

  1. U proključaloj vodi skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, narežite poriluk i češnjak na komadiće, a ljutoj papričici uklonite sjemenje i sitno narežite pola papričice (ako ste ljubitelj ljutog, možete staviti i cijelu).
  2. Zagrijte ulje na tavi pa dodajte poriluk. Kad se poriluk kratko poprži, dodajte češnjak i ljutu papričicu i pržite još minutu.
  3. Dodajte vrhnje za kuhanje, začine i blagi ili ljuti ajvar (ovisno o tome kojeg volite). Dobro izmiješajte i ostavite da se kratko kuha. Zatim dodajte parmezan i ponovno izmiješajte dok se sastojci sjedine.
  4. Procijedite kuhanu tjesteninu (al dente) i dodajte u umak. Dodajte još začin po želji i poslužite toplo.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti