Tjestenina s graškom i špinatom

Tjestenina s graškom i špinatom

Tjestenina s graškom i špinatom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 06.06.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Brza i hranjiva tjestenina s graškom i špinatom savršen je izbor za lagani, a ukusni ručak ili večeru.
Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tjestenina s graškom i špinatom predstavlja savršen spoj okusa i hranjivosti. Grašak je bogat proteinima, vlaknima i vitaminima, dok špinat obiluje željezom, vitaminima A i C te antioksidansima. Ova kombinacija ne samo da osvježava jelovnik, već i doprinosi zdravlju i energiji. Osim što je brzo gotova, tjestenina s ovim povrćem pruža lagani, ali zasitni obrok koji odgovara svim prilikama.

Sastojci

  • 100 g tjestenine (po izboru)

  • 3-4 žlice graška (svježeg ili iz konzerve)

  • Šaka svježeg špinata

  • 2 žlice jogurta ili vrhnja za kuhanje (po želji)

  • Sok polovice limuna

  • 1-2 žlice maslinovog ulja

  • Sol i svježe mljeveni crni papar po ukusu

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti odnose se na 1 porciju (približno 300 g):

  • Energija: 370 kcal

  • Proteini: 15 g

  • Masti: 8 g

  • Ugljikohidrati: 55 g

  • Vlakna: 7 g

  • Prirodni šećeri: 5 g


Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju dok ne bude al dente. Ocijedite.

  2. U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte grašak i kratko ga pirjajte 2-3 minute.

  3. Dodajte špinat i pirjajte dok ne uvene, oko 1-2 minute.

  4. Umiješajte tjesteninu u tavu, dodajte jogurt ili vrhnje, sok limuna, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci povežu.

  5. Po potrebi prilagodite začine i odmah poslužite.

Prijedlog za serviranje:

Poslužite tjesteninu s graškom i špinatom toplo, uz dodatak naribanog parmezana ili svježeg bosiljka za dodatnu aromu. Odlično se slaže s laganom salatom ili kriškom svježeg kruha.

Dodatni savjeti:

  • Za bogatiji okus, dodajte sitno nasjeckani luk ili češnjak na početku pirjanja.

  • Umjesto jogurta, možete koristiti kremasto vrhnje za kuhanje za bogatiju teksturu.

  • Dodajte malo prženih pinjola ili badema za hrskavost.

  • Ovaj recept lako se prilagođava vegetarijanskoj i veganskoj prehrani zamjenom jogurta biljnim alternativama.

Vezani sadržaj:

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti