Kuglof od čokolade

Ukusan kolač kojeg mogu jesti i dijabetičari!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g tamne čokolade
- 100g maslaca
- 70g mljevenih badema
- 70g mljevenih lješnjaka
- 40g sojinog brašna
- 250g ksilitola u prahu
- 5 jaja
- 2 žličice praška za pecivo
- 6 žlica grčkog jogurta
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite i pobrašnite kalup za pečenje.
Rastopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.
Pomiješajte sojino brašno, mljevene bademe i lješnjake, i prašak za pecivo.
Žumanjke miksajte s maslacem dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Dodajte rastopljenu čokoladu, ksilitol i jogurt.
Miksajte bjelanjke dok ne dobijete čvrst snijeg.
Dodajte 1/3 bjelanjaka u smjesu sa žutanjcima i lagano izmiješajte. Dodajte preostale bjelanjke i opet lagano umiješajte.
Dodaj pola smjese s brašnom i lagano izmiješajte. Dodajte ostatak i sve dobro izmiješajte.
Ulijte tijesto u kalup i pecite oko 50 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela za dijabetičareKokos kocke1 h12345
-
Jela za dijabetičareAnđeoski kolač1 h12345
-
Jela za dijabetičareBrownies40 min12345
-
Jela za dijabetičareCrno-bijeli kolač30 min12345
-
Jela za dijabetičareČokoladni muffini bez brašna35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345