Riblji temeljac
Ovaj temeljac je najbolja podloga za sve riblje delicije koje volite pripremati.
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 28 kcal / 117,15 kJ
Sastojci
- 1 žličica maslaca
- 1 nasjeckani luk
- 1 kg bijele ribe, samo glave i kosti
- 250 ml bijelog vina
- 2 stabljike peršina
- 2 grančice timijana
- 1 lovorov list
- 1 litra vode
Priprema
Rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte 3 minute uz često miješanje. Dodajte riblje glave i kosti, i pirjajte još 4 minute. Ulijte vino i 1 litru hladne vode. Dodajte bilje i prstohvat soli.
Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Na kraju temeljac procijedite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheTajlandska juha10 min12345
-
JuheJuha od piletine, kukuruza i avokada35 min12345
-
JuheKremasta juha od tikvica i mrkve35 min12345
-
JuheJuha od kelja i jabuka s orasima35 min12345
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti