Riblji temeljac

Riblji temeljac

Riblji temeljac
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 08.05.2017.
  • Broj pregleda: 1.501
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj temeljac je najbolja podloga za sve riblje delicije koje volite pripremati.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 28 kcal / 117,15 kJ

Sastojci

  • 1 žličica maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 kg bijele ribe, samo glave i kosti
  • 250 ml bijelog vina
  • 2 stabljike peršina
  • 2 grančice timijana
  • 1 lovorov list
  • 1 litra vode

Priprema

Rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte 3 minute uz često miješanje. Dodajte riblje glave i kosti, i pirjajte još 4 minute. Ulijte vino i 1 litru hladne vode. Dodajte bilje i prstohvat soli.

Kuhajte na jakoj vatri dok ne prokuha, zatim smanjite vatru i kuhajte još 20 minuta. Na kraju temeljac procijedite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana ili 3 mjeseca u zamrzivaču.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti