Pahuljasti slani keksi s vrhnjem

Za ove lagane i pahuljaste kekse s vrhnjem potrebno vam je tek nekoliko sastojaka!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g višenamjenskog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 0.5 žličica soli
- 113 g zamrznutog maslaca
- 230 ml kiselog vrhnja
Priprema pahuljastih slanih keksa s vrhnjem
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
3. Dodajte naribani maslac (pazite da bude što više smrznut kako biste ga lakše naribali).
4. Miješajte pomoću vilice dok se sastojci ne spoje.
5. Dodajte vrhnje za kuhanje i brzo miješajte da biste dobili gustu smjesu.
6. Na čistu radnu površinu stavite malo brašna i izvaljajte tijesto na debljinu od cca 1 cm. Izrežite oblike pomoću kalupa za kekse ili ruba čaše.
7. Pecite 15-18 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno smeđu boju.
8. Kekse možete poslužiti tople s maslacem, pekmezom ili medom.
Izvor:
heavenlyhomecooking.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaDomaći keksi sa sirom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345