Teksaška marinada za roštilj
Ova marinada, koja može poslužiti i kao umak, savršen je izbor za ljubitelje slatko-kiselog okusa.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 10 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 33 kcal / 138,07 kJ
Sastojci
- 200 ml kečapa
- 100 ml jabučnog octa
- 100 g tamnog šećera
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica mljevene dimljene paprike
- sok ½ naranče
- 1 protisnuti češanj češnjaka
- 15 g maslaca
Priprema teksaške marinade za roštilj
- Pomiješajte sve sastojke u loncu za umake.
- Kuhajte 3 do 4 minute dok se šećer ne rastopi i umak ne poprimi sjajnu notu.
- Marinadu premjestite u staklenku i čuvajte u hladnjaku do 2 tjedna. Možete ju koristiti i kao umak za meso.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
RoštiljUmak za roštilj - Bourbon Whiskey1 h12345
-
RoštiljMarinada za piletinu15 min12345
-
RoštiljEgzotični ražnjići od šunke i ananasa25 min12345
-
RoštiljGrčki shish kebab45 min12345
-
RoštiljRažnjići od piletine i grožđa50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti