Hladna salata s tjesteninom

Hladna salata s tjesteninom

Hladna salata s tjesteninom
  • Objavljeno: Utorak, 07.11.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Podravka
Vrijeme pripreme: 25 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci


(za 4 osobe)

250 g Zlato polje tjestenine (fussili)

120 g cherry rajčica

1 salatni krastavac

80 g Podravka zelenih maslina s pastom od crvene paprike

100 g mini mozzarelle (u kuglicama)

80 g Podravka Čajne kobasice (u slipu)

2 žlice nasjeckanog peršina

25 g naribanog parmezana

Za preljev:

4 žlice maslinova ulja

pola žličice Vegeta & Spiruline

Vegeta Maestro crni papar

2-3 žlice ocijeđenog limunova soka (ili aceto balsamica)

Spremni za kulinarski twist? Vegeta je dobila novi super sastojak i promijenila boju u zeleno. Spirulina, modrozelena alga koja se još naziva i supernamirnicom, pobudit će vašu kulinarsku stranu i kreativnu energiju. Život je prekratak da nam jela budu bezlična, a Vegeta & Spirulina pokazat će svoju supermoć i salati od tjestenine dati neočekivan, ali sjajan i zaokružen okus. Jednostavno jelo dobit će potpuno novo ruho.

Priprema

  1. U vreloj posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu.
  2. Kuhanu tjesteninu ocijedite i ohladite pod mlazom hladne vode.
  3. U posudu za salatu stavite ocijeđenu tjesteninu, dodajte cherry rajčice prerezane na pola, krastavac narezan na kockice, masline, mozzarellu, ploške kobasice prerezane po pola, peršin i parmezan.
  4. Za preljev, maslinovu ulju dodajte Vegetu & Spirulinu, mljeveni crni papar i ocijeđeni limunov sok. Promiješajte i prelijte preko sastojaka za salatu.

Posluživanje

Salatu lagano promiješajte, poslužite odmah ili držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet

Umjesto kobasice možete upotrijebiti tunu ili neko svježe ili kuhano povrće.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti