Salata od kozica i dinje
 
    Osvježavajuća morska kombinacija za 6 osoba.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1:20h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 175 g tjestenine, po mogućnosti školjkice
- 225 g kozica
- 1 velika dinja
- 2 velike žlice maslinovog ulja
- 1 velika žlica tarragon octa
- 2 velike žlice svježeg vlasca
- 200 g salate po izboru, odvojite u cjelovitim listovima
Priprema
Tjesteninu skuhajte u lagano slanoj kipućoj vodi do al dente razine. Dobro ocijedite i ostavite da se ohladi.
Očistite kozice i odbacite njihove oklope.
Prepolovite dinju i uklonite sjemenke sa žlicom. Pokupite meso dinje sa žlicom tako da dobijete oblik kuglica te pomiješajte s kozicama i tjesteninom.
Pomiješajte ulje, ocat i vlasac zajedno.
Prelijte preko smjese s kozicama i dobro promiješajte.
Poklopite i ostavite da se ohladi na najmanje 30 minuta.
Listovima salate popunite dno plitke zdjele za posluživanje.
Posložite na listove mješavinu s kozicama u male hrpice i tako poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                SalateSalata od dinje i pršuta10 min12345
- 
                SalateSalata od rukole, dinje i feta sira5 min12345
- 
                SalateSalata od lubenice, dinje i tune5 min12345
- 
                SalateSalata od dinje, borovnice i pistacija5 min12345
- 
                SalateSalata od kelja i batata45 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    