Mlinci na varaždinski

Mlinci na varaždinski

Mlinci na varaždinski
  • Objavljeno: Petak, 16.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Mlincima u kombinaciji sa sušenim hamburgerom, svježim kravljim sirom i vrhnjem teško je odoljeti.
Izvor slike: Okusi hrvatske tradicije
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 800 g domaćih mlinaca
  • 200 g sušenog hamburgera
  • 300 ml kiselog vrhnja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 800 g svježeg kravljeg sira
  • 50 g maslaca
  • 100 ml ulja
  • 100 g sira „Varaždinca“
  • sol, papar

Mlinci na varaždinski nezaobilazno su tradicionalno jelo sjeverne Hrvatske, a riječ je o složencu u kojem su osnovni sastojci mlinci, sušeni hamburger, svježi kravlji sir i vrhnje. Ovo je zasitno jelo koje mnogima budi sjećanja na djetinjstvo i oduševljava okusom. Otkrijte recept u originalnom obliku: mlinci na varaždinski

Priprema

Na ulju popržite hamburger narezan na kockice, dodajte ga protisnutom siru, posolite, popaprite i sve pomiješajte s kiselim vrhnjem tako da smjesa postane glatka. Mlince oparite u kipućoj slanoj vodi i pazite da se ne potrgaju. Ohladite ih i posušite. Posudu u kojoj ćete peći mlince premažite maslacem i slažite jedan red mlinaca, jedan red nadjeva i to tako da svaki red mlinaca poprskate uljem, a najgornji sloj posipate ribanim sirom.
Sve prelijete slatkim vrhnjem i pecite 40 minuta u pećnici.

Za više tradicionalnih recepata poput ovog otkrijte Okuse hrvatske tradicije.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti