Bijeli umak od češnjaka

Jednako dobro ide uz povrće i uz meso!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 5 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 jušne žlice majoneze
- 6 jušnih žlica jogurta
- 2 režnja češnjaka
- 1 čajna žlica soka od limuna
- 1 jušna žlica vlasca
- sol i papar
Priprema
- Pomiješajte sve sastojke.
- Dodajte sol i papar prema ukusu.
- Prije serviranja dobro ohladite umak.
Češnjak se već tisućljećima koristi u ljekovite svrhe. Neizostavan je dio mediteranske prehrane, gdje se kao začin koristi u pripremi gotovo svih jela. Ljekovite moći češnjaka ćete najviše iskoristiti ako konzumirate svježi češnjak. Provjerite zašto je toliko zdrav i kojih je 30 ljekovitih moći češnjaka!
Vezani sadržaj:
Pripremite domaći tzatziki umak!
Isprobajte recept za sirarcha umak!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345