Bruschetta s rajčicama

Topli zalogajčići koji će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: 15 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 do 8 kriški kruha
- 220 g svježe mozzarelle
- 400 g mini rajčica
- maslinovo ulje
- balsamico ocat
- malo origana ili bosiljka
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Izrežite mini rajčice na pola. Prelijte ih s s malo maslinovog ulja i balsamico octa i lagano promiješajte.
Narežite kruh i položite kriške na papir za pečenje. Premažite ih s malo maslinovog ulja i pecite oko 10 minuta. Izvadite iz pećnice.
Krišku mozzarelle stavite na vrh svake kriška kruha, prekrijte rajčicama i vratite kruh u pećnici na 2 do 3 minute. Kada se rajčice zagriju i sir omekša, izvadite iz pećnice.
Poškropite s malo maslinovog ulja, pospite solju, paprom i origanom ili bosiljkom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPatlidžani s mozzarellom i rajčicom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada i maslina15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVarivo s tikvicama, rajčicom i češnjakom1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPečene rajčice s pestom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s gljivama i humusom od avokada35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345