Tortilje s gljivama i humusom od avokada
Isprobajte ove neobične i ukusne tortilje s pikantnim gljivama humusom od avokada i pečenim lukom.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 veliki avokado, usitnjen u pastu
- 400g skuhanog i ocijeđenog slanutka
- 1 protisnuti češanj češnjaka
- 1 limun, sok i korica
- 2 rajčice narezane na kockice
- 1 narezani luk
- 2 velike bukovače, deblje narezane
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice mješavine začina za tortilje
- 4 tortilje
Priprema
Stavite avokado, slanutak, češnjak, limunovu koricu i sok u blender i napravite pastu. Začinite i pomiješajte s rajčicama. Prelijte malo ulja preko luka i gljiva i pospite mješavinom začina za tortilje. Pržite luk i gljive po 2 minute sa svake strane dok ne poprime zlatno smeđu boju.
Na svaku tortilju rasporedite humus i nadjenite s gljivama i lukom. Na tanjur za posluživanje posložite nasjeckanu zelenu salatu uz nekoliko kapi Tabasco umaka.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaTortilje od mrkve, rajčice i zelene salate10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurger od crnog graha35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusne vegetarijanske tortilje45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGljive s kuskusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s povrćem i avokadom40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti