Dimljeni losos s kozicama i hrenom

Dimljeni losos s kozicama i hrenom

Dimljeni losos s kozicama i hrenom
  • Objavljeno: Četvrtak, 16.02.2017.
  • Broj pregleda: 299
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 266 kcal / 1.112,94 kJ

Sastojci

  • 1 žlica grčkog jogurta
  • 1 žličica umaka od hrena
  • 4 kriške dimljenog lososa
  • 10 velikih kuhanih i očišćenih repova škampa
  • Salata

  • sok od 1 limete
  • korica ½ limuna
  • 1 žličica meda
  • ½ žličice sitno nasjeckanog korijena đumbira
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 šake rikole

Priprema

Pomiješajte jogurt s umakom od hrena i malo soli i papra.

Za preljev, umiješajte sok od limuna i koricu sa medom, đumbirom, uljem i začinima po želji. Prelijte preko rikole i dobro promiješajte.

Na tanjur posložite salatu, zatim stavite krišku dimljenog lososa i nekoliko škampa.

Sve prelijte s malo umaka od hrena i jogurta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti