Losos premazan medom

Losos premazan medom

Losos premazan medom
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.04.2015.
  • Broj pregleda: 439
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavno za pripremu, a ukusno i hranjivo.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • sol
  • papar
  • 4 žlice brašna
  • 4 žlice meda
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • korica od 1 limete
  • Za umak
  • 3 žlice maslaca
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 žlica meda
  • sok od 1 limete
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C.

U tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, med i sok od limete. Kratko kuhajte, posolite i popaprite i dobro promiješajte.

Losos začinite solju i paprom. Svaki filet lososa pospite s 1 žlicom brašna i prelijte s 1 žlicom meda. Zagrijte ulje u tavi, losos pecite na srednje jakoj vatri oko 2 minute sa svake strane. Stavite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Poslužite s umakom od limete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti