Losos premazan medom
Jednostavno za pripremu, a ukusno i hranjivo.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta lososa
- sol
- papar
- 4 žlice brašna
- 4 žlice meda
- 2 žlice maslinovog ulja
- korica od 1 limete
- Za umak
- 3 žlice maslaca
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 žlica meda
- sok od 1 limete
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
U tavi rastopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak, med i sok od limete. Kratko kuhajte, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
Losos začinite solju i paprom. Svaki filet lososa pospite s 1 žlicom brašna i prelijte s 1 žlicom meda. Zagrijte ulje u tavi, losos pecite na srednje jakoj vatri oko 2 minute sa svake strane. Stavite u pećnicu i pecite još 10 minuta. Poslužite s umakom od limete.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLosos na japanski i riža s avokadom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDimljeni losos s kozicama i hrenom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena jaja s dimljenim lososom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa dimljenim lososom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSendvič od lososa i špinata5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti