Domaći njoki od cvjetače

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 srednja glavica cvjetače
- 100 g višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
- maslinovo ulje
Priprema domaćih njoka od cvjetače
1. Cvjetaču operite, očistite i narežite na cvjetove. Stavite kuhati u kipuću vodu oko 5-8 minuta, odnosno dok ne omekša.
2. Procijedite cvjetaču i stavite ga na papirnati ručnik dok se ne ohladi. Zatim istisnite višak vode iz cvjetače, što je više moguće.
3. Stavite cvjetaču u električnu sjeckalicu, dodajte sol i brašno. Uključite sjeckalicu na laganu brzinu i sjeckajte dok ne dobijete glatku kompaktnu smjesu, nalik klasičnom tijestu. Smjesa bi trebala biti blago ljepljiva, ali ako vam se čini da je previše ljepljiva slobodno dodajte još brašna.
4. Smjesu stavite na pobrašnjenu površinu i razrežite na 4 jednaka dijela. Svaki dio oblikujte u oblik tanje trake i izrežite njoke otprilike jednake veličine.
5. Prije posluživanja njoke lagano zapecite u tavici s malo maslinovog ulja, dok ne poprime zlatno smeđu boju.
6. Poslužite uz omiljeni umak.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZapečene tortilje od cvjetače45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s karfiolom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s vlascem i mladim lukom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaFalafel od cvjetače50 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
Popularni recepti
-
JuheFrancuska juha od luka1 h12345
-
NapitciSmoothie od jogurta i mente5 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom i timijanom30 min12345