Džem od smokava

Izvor slike: Canva
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg zrelih smokava
- 500 g šećera
- sok od 1 limuna
- 1 vanilin šećer (po želji)
- 1 žličica cimeta (po želji)
Priprema
- Operite smokve, odstranite peteljke i narežite ih na manje komade.
- U većem loncu pomiješajte smokve, šećer i sok od limuna. Dodajte vanilin šećer i cimet ako ih koristite.
- Stavite lonac na srednju vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok se šećer ne otopi.
- Smanjite vatru i nastavite kuhati džem uz povremeno miješanje oko 45 minuta, ili dok ne postigne željenu gustoću.
- Ako želite glađu teksturu, možete smokve usitniti štapnim mikserom tijekom kuhanja.
- Vrući džem ulijte u sterilizirane staklenke, dobro ih zatvorite i okrenite naopako da se vakumiraju.
- Ostavite džem da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ga čuvajte na tamnom i hladnom mjestu.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaDžem od breskve i limuna35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od trešanja40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od breskve i jagoda1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345