Granola s kikirikijem
 
    Napravite sami svoju granolu!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica kikiriki maslaca
- ½ šalice meda
- ⅓ šalice canola ulja
- 8 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica kikirikija
- ½ šalice lanenih sjemenki
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
 
 Na srednje jakoj vatri zagrijte kikiriki maslac, med i canola ulje dok se sve ne otopi.
 
 Dodajte zobene pahuljice, kikiriki i lanene sjemenke. Miješajte dok se zobene pahuljice ne prekriju.
 
 Uzmite polovicu smjese i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Raširite smjesu po papiru i pecite 12 do 15 minuta. Kada granola poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ju iz pećnice. Čak i ako je malo ljepljiva, osušit će se nakon što ju izvadite iz pećnice.
  
 Ponovite postupak s drugom polovicom smjese.
 
 Granolu držite u dobro zatvorenoj posudi.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom10 min12345
- 
                Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    