Granola s kikirikijem

Napravite sami svoju granolu!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 šalica kikiriki maslaca
- ½ šalice meda
- ⅓ šalice canola ulja
- 8 šalice zobenih pahuljica
- 1 šalica kikirikija
- ½ šalice lanenih sjemenki
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C.
Na srednje jakoj vatri zagrijte kikiriki maslac, med i canola ulje dok se sve ne otopi.
Dodajte zobene pahuljice, kikiriki i lanene sjemenke. Miješajte dok se zobene pahuljice ne prekriju.
Uzmite polovicu smjese i stavite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje. Raširite smjesu po papiru i pecite 12 do 15 minuta. Kada granola poprimi zlatno smeđu boju, izvadite ju iz pećnice. Čak i ako je malo ljepljiva, osušit će se nakon što ju izvadite iz pećnice.
Ponovite postupak s drugom polovicom smjese.
Granolu držite u dobro zatvorenoj posudi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345