Baba Ganoush namaz
Baba Ganoush je aromatični namaz od patlidžana koji će malo koga ostaviti ravnodušnim!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 patlidžana srednje veličine
- 4 režnja češnjaka
- 1 limun
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice tahini paste
- 1 žlica dimljene crvene paprike
- 1/4 žličice soli
Priprema Baba Ganoush namaza
- Zagrijte grill tavu ili roštilj.
- Patlidžane probodite vilicom i stavite u grill tavu zajedno s neoguljenim češnjakom. Patlidžane pecite 10 do 12 minuta uz povremeno okretanje, a češnjak ispecite sa svake strane oko 3 minute, odnosno dok ne omekša.
- Kada su patlidžani i češnjak pečeni ostavite ih sa strane da se ohlade.
- Zatim ogulite češnjak i patlidžane te uklonite koštice iz patlidžana.
- Stavite ih u blender, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, tahini pastu, mljevenu papriku i sol. Miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Prije posluživanja dodajte još malo mljevene dimljene paprike za dekoraciju.
Pročitajte zašto su patlidžani dobri za zdravlje!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaDomaći namaz od crnih maslina10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od jagoda, meda i chia sjemenki20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od goji bobica30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od smokava i malina1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaDžem od breskve i jagoda1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti