Jednostavan, hranjiv i zdrav snack sa slanutkom

Jednostavan, hranjiv i zdrav snack sa slanutkom

Jednostavan, hranjiv i zdrav snack sa slanutkom
  • Objavljeno: Četvrtak, 10.08.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Slanutak pečen u pećnici ukusna je i zdrava grickalica, ali i dodatak drugim jelima.
Izvor slike: PROMO
Vrijeme pripreme: Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 konzerva slanutka (240 g ocijeđenog slanutka)
  • 1 žlica ulja
  • 1 žlica Kotányi Secrets of Morocco - Hummus

Iako ga najčešće povezujemo s hummusom, slanutak je sjajan i kao hrskavi snack, a jednostavna priprema ovu mahunarku čini izvrsnim saveznikom za brzinsko spravljanje ljeti, naročito u trenutcima kad se društvo okupi oko stola. Dajte mu šansu da zablista u drugačijem izdanju i svakako isprobajte ovaj recept za četiri porcije s neizostavnim brzim začinskim miksom.

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Slanutak ocijedite i dobro osušite kuhinjskim ubrusom.

2. Prebacite slanutak u zdjelu i dodajte ulje i Kotányi Hummus mješavinu začina. Dobro promiješajte, istresite na pripremljeni lim te prebacite u pećnicu na 15 minuta.

3. Izvadite lim iz pećnice, promiješajte slanutak i vratite u pećnicu na 20 minuta. Poslužite kao snack ili dodatak salati, buddha bowlu, tortilja wrapu ili flatbreadu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti