3 prehrambene navike Clinta Eastwooda koje nisu za svakoga

3 prehrambene navike Clinta Eastwooda koje nisu za svakoga

3 prehrambene navike Clinta Eastwooda koje nisu za svakoga
  • Objavljeno: Subota, 25.06.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: ©buzzfuss/123RF.COM

Clint Eastwood jedan je od najimpresivnijih hollywoodskih glumaca. Ne samo da glumi u filmovima od 1955. godine, redatelj je i producent, već u dobi od 92. godine zadivljuje publiku izgledom. Mnogi se pitaju kako mu uspijeva tako dugo izgledati tako dobro.

Eastwood je oduvijek znao ponešto o tome kako da ostane u dobroj fizičkoj formi. Prema jednom članku objavljenom 1991. godine u „Muscle & Fitness“, oko svoje 19. godine počeo je dizati utege i marljivo vježbati. Desetljećima je nastavio redovito vježbati i pažljivo bira ono što svakodnevno jede, a njegove prehrambene navike su prilično restriktivne i sigurno nisu za svakoga, piše portal Eat This.

1. Usredotočen je na to da ima što manje tjelesne masnoće

U spomenutom intervju koji je dao za „Muscle & Fitness“, a koji se sada može naći on-line na Physical Culture Study, Eastwoodov tadašnji liječnik komentirao je njegove prehrambene navike i rutinu vježbanja. "Eastwoodova tjelesna masnoća manje je od 10%“, rekao je dr. Harry Demopoulos te također komentirao Eastwoodovu tadašnju prehranu: "Eastwood održava prehranu s niskim udjelom masti i visokim udjelom proteina. Također posvećuje veliku pozornost razini kolesterola (njegov otac, čovjek od mesa i krumpira, umro je u ranoj dobi od kardiovaskularnih bolesti)."

2. Izbjegava ugljikohidrate, višak šećera i alkohol

Prema Health Fitness Revolutionu, Eastwoodu je u održavanju dobrog zdravlja najvjerojatnije pomoglo izbjegavanje dodanih šećera.

"Klonite se ugljikohidrata, posebno bogatih slastica. Vagu držite u kupaonici. Dobro se odmorite. Pokušajte biti optimistični. Jedite voće i sirovo povrće. Uzimajte vitamine. Preskočite pića bogata šećerima. Izbjegavajte alkohol", kaže Eastwood.

3. On zapravo ne jede iz zadovoljstva

U intervjuu za časopis Men's Health, sin Clinta Eastwooda Scott Eastwood komentirao je očevu prehranu: "Moj tata ne jede iz zadovoljstva". "Za doručak jede losos i smeđu rižu. Mislim da sam i ja takav. Kad bih mogao uzeti tabletu koja bi imala sve potrebne hranjive nutrijente kako bih se mogao odreći hrane, učinio bih to."

Vezani članci:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije