Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica

Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica

Njoki u ljutom umaku od brusnica i rajčica
  • Objavljeno: Petak, 12.07.2019.
  • Broj pregleda: 274
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
U manjku ideja za brzo i jednostavnu večeru, ovaj recept za njoke je spas u zadnji čas.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 luk
  • 1 češanj bijelog luka
  • 1 mala čili papričica
  • 1 grančica ružmarina
  • 3 jušna žlica suhih brusnica
  • 500 g pasirane rajčice
  • ½ čajna žlice soli
  • ¼ čajna žlica bijelog papra
  • 400 g njoki
  • 2 jušne žlice bosiljka

Priprema:

  1. Očistite i narežite luk, češnjak i čili papričicu.
  2. U loncu na ulju prepržite luk, čili i češnjak i pirjajte oko pet minuta.
  3. Dodajte ružmarin i brusnice i pirjajte još tri minute.
  4. Dodajte pasiranu rajčicu, sol i papar.
  5. Poklopite lonac i pirjajte na niskoj vatri oko 30 minuta.
  6. Njoke tri minute kuhajte u posoljenoj vodi. Njoke ocijedite te pomiješajte s umakom.
  7. Poslužite uz bosiljak.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Ojačajte imunitet i spriječite prehladu i gripu!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti