Poširana jaja s avokadom i rajčicom

Isprobajte ovo ukusno i hranjivo jelo za doručak ili lagani ručak!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 rajčice
- ½ žličice repičinog ulja
- 2 jaja
- 1 zreli avokado
- 2 kriške integralnog tosta
- 2 šake rikole
Priprema
- Prepolovite rajčice.
- Zagrijte malo ulja u tavi i pecite rajčice s donje strane dok ne omekšaju i postanu blago karamelizirane.
- U međuvremenu zagrijte vodu u loncu i pažljivo razbijte jaja.
- Pustite ih da se kuhaju 1 do 2 minute.
- Dok se jaja kuhaju, izvadite meso avokada i zgnječite ga vilicom.
- Na integralni tost stavite zgnječeni avokado.
- Na avokado posložite pečene rajčice.
- Na svaki tost stavite po jedno poširano jaje.
- Pospite nasjeckanom rikulom.
- Poslužite dok je toplo!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s brokulom i rajčicom20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje od avokada i jaja10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKajgana s rajčicama i čili papričicom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTortilje s povrćem i avokadom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s rajčicom i špinatom10 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345