Riba na grčki način
Počastite se zdravom i ukusnom večerom.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- oko 400g krumpira, narezanih na kriške
- 1 glavica narezanog luka
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- ½ žličice origana
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ limuna, narezanog na kriške
- 2 velike narezane rajčice
- 2 (oko 200g) fileta kolje ili druge bijele ribe po izboru
- ½ šalice grubo nasjeckanog peršina
Nutritivne vrijednosti
Kalorije: 388
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C. U vatrostalnoj posudi pomiješajte krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje, začinite i pomiješajte s maslinovim uljem. Pecite u pećnici 15 minuta, a potom okrenite povrće i pecite dodatnih 15 minuta.
Dodajte limun i rajčice, pecite 10 minuta, a zatim na vrh postavite filete i pecite dodatnih 10 minuta. Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaLosos na japanski i riža s avokadom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBurger od tune i kukuruza15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaMediteranska salata od tune10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet sa dimljenim lososom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSendvič od lososa i špinata5 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti