Riba na grčki način

Riba na grčki način

Riba na grčki način
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.01.2017.
  • Broj pregleda: 637
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Počastite se zdravom i ukusnom večerom.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • oko 400g krumpira, narezanih na kriške
  • 1 glavica narezanog luka
  • 2 protisnuta češnja češnjaka
  • ½ žličice origana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ limuna, narezanog na kriške
  • 2 velike narezane rajčice
  • 2 (oko 200g) fileta kolje ili druge bijele ribe po izboru
  • ½ šalice grubo nasjeckanog peršina

Nutritivne vrijednosti

Kalorije: 388

Priprema

Zagrijte pećnicu na 200°C. U vatrostalnoj posudi pomiješajte krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje, začinite i pomiješajte s maslinovim uljem. Pecite u pećnici 15 minuta, a potom okrenite povrće i pecite dodatnih 15 minuta.

Dodajte limun i rajčice, pecite 10 minuta, a zatim na vrh postavite filete i pecite dodatnih 10 minuta. Pospite svježe nasjeckanim peršinom i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti