Rižoto od škampa, komorača i rikole
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1.2 l povrtnog temeljca
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica nasjeckanog luka
- 1 veliki nasjeckani češanj češnjaka
- 1 manji nasjeckani komorač
- 300g riže
- 300g škampa ili kozica
- sok od ½ limuna
- naribana limunova korica
- 70g rikole
Priprema
Zagrijte povrtni temeljac. Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i komorač 10 minuta. Dodajte rižu i povrtni temeljac. Miješajte 2 minute. Pojačajte vatru i miješajte dok tekućina ne ispari. Kada je riža skoro kuhana, dodajte škampe, limunovu koricu i malo začina. Nastavite kuhati još 3 do 4 minute dok škampi ne poprime ružičastu boju. Uklonite s vatre i ubacite sok od limuna i rikolu. Pomiješajte i ostavite da stoji 2 minute, a nakon toga poslužite.
Konzumiranje komorača i njegovih sjemenki može koristiti zdravlju srca zbog prisutnosti vlakana jer je prehrana bogata vlaknima, prema mnogim istraživanjima, povezana sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti. Osim toga, neke su studije pokazale da komorač ima povoljna svojstva u borbi protiv raka.
Vezani sadržaj:
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s graškom i špinatom45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaKozice s kokosom na brazilski način45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna riža sa grahom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLjetna riža35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti