Rižoto od škampa, komorača i rikole

Rižoto od škampa, komorača i rikole

Rižoto od škampa, komorača i rikole
  • Objavljeno: Petak, 21.10.2016.
  • Broj pregleda: 478
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj ukusni rižoto, uz dodatak limuna, poslužit će kao lagana večera.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 390 kcal / 1.631,76 kJ

Sastojci

  • 1.2 l povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica nasjeckanog luka
  • 1 veliki nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 manji nasjeckani komorač
  • 300g riže
  • 300g škampa ili kozica
  • sok od ½ limuna
  • naribana limunova korica
  • 70g rikole

Priprema

Zagrijte povrtni temeljac.

Na srednje jakoj vatri, zagrijte ulje i pirjajte luk, češnjak i komorač 10 minuta. Dodajte rižu i povrtni temeljac. Miješajte 2 minute.

Pojačajte vatru i miješajte dok tekućina ne ispari. Kada je riža skoro kuhana, dodajte škampe, limunovu koricu i malo začina. Nastavite kuhati još 3 do 4 minute dok škampi ne poprime ružičastu boju.

Uklonite s vatre i ubacite sok od limuna i rikolu.

Pomiješajte i ostavite da stoji 2 minute, a nakon toga poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti