Sir od dunja

Nakon što se ubere, plod dunje možemo čuvati otprilike tjedan dana na otvorenom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 kg očišćenih dunja
- 600 g šećera
- sok 1 limuna
Priprema
Dunju očistite kao jabuku. Ogulite koru, izvadite sjemenke, narežite na kockice i kuhajte dok ne omekša. Ocijedite, propasirajte i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Dodajte šećer i limunov sok i kuhajte još 30 minuta uz konstantno miješanje.
Toplu smjesu izlijte u namašćeni kalup po izboru i spremite u hladnjak. Kada se u potpunosti ohladi, izvadite ga i narežite.
Gotovu delikatesu možete jesti samu ili u kombinaciji s pikantnim tvrdim sirom i orasima.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od avokada20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s narančom i kakaom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaUkusna kašica od breskve i riže20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDoručak od zobi s kruškama i borovnicama25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345