Prolife pastile za žvakanje

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Prolife pastile za žvakanje

Prolife pastile sadržavaju živu bakterijsku kulturu Bacillus coagulans (Lactobacillus sporogenes), glukooligosaharid i vitamine: B6 (piridoksin hidroklorid), B2 (riboflavin), B1 (tiamin hidroklorid) i B12 (cijanokobalamin).

Primjena

Kako djeluje Prolife?

Probavni sustav ljudskog organizma sadrži iznimno veliki broj bakterija od kojih su neke korisne, a druge štetne. Njihova ravnoteža određuje brojne funkcije probavnog sustava i utječe na niz procesa unutar organizma. Korisne bakterije sudjeluju u probavi hranjivih tvari, štite nas od patogenih bakterija, sudjeluju u sintezi vitamina K i nekih vitamina B skupine.

Mnogobrojne su studije pokazale da stres, neadekvatna prehrana, često uzimanje antibiotika te povišena tjelesna temperatura mogu znatno narušiti ravnotežu mikroflore probavnog sustava što za posljedicu može imati neugodne smetnje kao što su proljev, zatvor ili nadutost, a ponekad i ozbiljne infekcije.

Što je Prolife?

Prolife je suvremeni regulator crijevne mikroflore koji djeluje prirodno i nema štetnih učinaka. Ovaj dodatak prehrani sadrži probiotik Bacillus coagulans i prebiotik glukooligosaharid te preporučenu dozu vitamine B-skupine. Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), probiotici su živi mikroorganizmi, koji primjenjeni u adekvatnim količinama pružaju zdravstvenu korist. Za razliku od probiotika, prebiotici nisu živi mikroorganizmi već sastojci hrane koji pospješuju rast i aktivnost crijevnih mikroorganizama. Jednostavnije rečeno, oni su hrana za probiotike.

Zajednička primjena probiotika i prebiotika ima sinergijski, odnosno pojačani učinak te se takvi preparati nazivaju sinbiotici.

Bacillus coagulans je mikroorganizam u obliku endospore koji je prvi put izoliran i opisan 1933. godine. S obzirom na svoja svojstva, rezistentan je na nizak pH te se za razliku od drugih bakterija ne inaktivira u želucu zbog čega brzo i djelotvorno poboljšava stanje crijevne mikroflore.

Glukooligosaharid pripada skupini kratkih šećera (oligosaharida). Probavni sustav čovjeka ga ne apsorbira, stoga nije dodatan izvor energije. Kroz probavni sustav prolazi u nepromijenjenu obliku, stimulira enzimatske procese u probavi škroba, celuloze i vlakana te sprječava njihov zastoj i fermentaciju.

Vitamini B skupine (tiamin hidroklorid Bi, riboflavin B2, piridoksin hidroklorid B$, cijanokobalmin B12) neophodni su za opće zdravlje našega organizma.

Doziranje

1 do 2 pastile dnevno prema potrebi.

Pastile otopiti u ustima ili sažvakati.

Što su bezreceptni lijekovi?

Lijekovi koji su dokazano sigurni za uporabu u samoliječenju, dakle za koje ne treba prethodna liječnička preporuka, mogu se u ljekarnama nabaviti bez recepta.

Izdavanje manjeg broja takvih lijekova dozvoljeno je i u drogerijama.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku priloženu u ambalaži. Za obavijesti o indikacijama, mjerama opreza i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Sponzorski članci