Sangreen Liposomalni vitamin C

Opis

Sangreen Liposomalni vitamin C

Vitamin C je jedan od najviše korištenih antioksidansa na svijetu. Ovaj neophodan nutrijent igra ključnu ulogu u brojnim važnim funkcijama organizma. Naš organizam ne proizvodi vitamin C te je neophodno unositi ga kroz hranu ili dodatke prehrani.

PREDNOSTI SANGREEN LIPOSOMALNOG VITAMINA C

Liposomska apsorpcija - zbog biodostupnosti i gastrointestinalne zaštite liposomalni vitamin C ima znatnu prednost u usporedbi s klasičnim vitaminom C.

Sadrži veću dozu od tradicionalnog oralnog vitamina C – preporučena dnevna doza od 5 ml sadrži 1000 mg vitamina C u obliku natrij i kalij askorbata što iznosi 1250% preporučenog dnevnog unosa.

Sadrži non GMO suncokretov lecitin s 45% fosfatidilkolina – lecitin je emulgator potreban kako se sadržaj vitamina C ne bi odvojio. Mnogi proizvođaču koriste sojin lecitin.

Sadrži visokokvalitetne čiste sastojke – vitamin C (askorbinska kiselina) proizveden je u EU za razliku od većine na tržištu koji je iz Kine. Antioksidans je prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol), kalijev sorbat je prirodno sredstvo za konzerviranje.

Sigurnost i kvaliteta - Certifikati proizvođača: ISO 22000 : 2005 (HACCP, Sustav upravljanja sigurnošću hrane) garantira da proizvodi ne predstavljaju rizik zbog neodgovarajuće sigurnosti, kvalitete ili djelotvornosti. Proizvod je laboratorijski testiran i registriran kao dodatak prehrani.

Sastojci u dnevnoj dozi 5ml Neto % PU
Vitamin C (askorbinska kiselina) 1000 mg 1250 %
Natrij 87 mg *
Kalij 51 mg 2,5 %

Sastojci: Voda,Vitamin C (u obliku natrij askorbata, kalij askorbata i askorbinske kiseline), emulgator: suncokretov lecitin s 45% fosfatidilkolina, humektanti:glicerol, etanol ˂ 2,8%, antioksidans: prirodni vitamin E (d-alfa-tokoferol),prirodno sredstvo za konzerviranje: kalijev sorbat.

Proizvod sadrži Vitamin C - Quali® C, proizveden je u EU.

Načelo čistih sastojaka

Proizvod ne sadrži umjetne konzervanse, lecitin je proizveden od non GMO suncokreta, vitamin C (askorbinska kiselina) proizveden je u EU za razliku od većine na tržištu koji je proizveden u Kini.

Sigurnost i kvaliteta proizvoda

Certifikati proizvođača:

ISO 22000 : 2005 (HACCP, Sustav upravljanja sigurnošću hrane) i Certifikat proizvođača za sigurnost hrane garantira Vam da proizvodi ne predstavljaju rizik zbog neodgovarajuće sigurnosti, kvalitete ili djelotvornosti.

Pakiranje

250 ml

Zemlja podrijetla

EU

Doziranje

Priloženim dozatorom odmjeriti 2,5 ili 5 ml liposomalnog vitamina C i pomiješati u čaši vode ili voćnog soka, jednom dnevno ili po preporuci stručne osobe.

Dobro protresti prije upotrebe. Nakon otvaranja držati u hladnjaku i upotrijebiti u roku od 2 mjeseca.

Najbolje vrijeme za uzimanje je ujutro ili rano poslijepodne. Za bolju apsorpciju možete ga uzeti na prazan želudac iako uzimanje za vrijeme ili nakon jela neće smanjiti njegovu učinkovitost. Uzimanje proizvoda u kasnim u večernjim satima može uzrokovati privremeni višak energije koji bi mogao ometati vaš normalni raspored spavanja.

Dijabetičarima koji su skloni hipoglikemiji preporučuje se uzimanje prije obroka.

Mjere opreza

Vitamin C u bilo kojoj formi može smanjiti djelovanje lijekova za razrjeđivanje krvi. Doza vitamina C od 1000 mg ne preporučuje se za dugotrajno uzimanje osobama s dijabetesom.

Jedna od kontraindikacija za uporabu visokih doza vitamina C u dužem vremenskom periodu je nedostatak glukoza-6-fosfat dehidrogenaze (G6PD). To je naslijedio stanje u kojem pojedinac nema G6PD enzim. G6PD pomaže tijelu da funkcionira normalno i vrlo visoke doze vitamina C mogu dovesti do hemolitičke anemije. Nedostatak G6PD je izuzetno rijedak slučaj - ali uvijek treba biti provjeren prije uzimanja visokih doza vitamina C.  

Kod osoba s povišenim željezom također treba oprez kod određivanja viših doza jer vitamin C povećava apsorpcija željeza u tijelu, posebno u srcu gdje to može uzrokovati probleme. 

Što su dodaci prehrani?

Dodaci prehrani su proizvodi koji se sastoje od jedne ili više esencijalnih hranjivih tvari kao što su vitamini, mineralne tvari, ljekovite trave, biljne tvari, aminokiseline, te koncentrati, metaboliti, sastojci i ekstrakti tih tvari.

Na tržištu su prisutni u mnogim oblicima kao što su tablete, kapsule, prahovi, gelovi i tekućine.

Sponzorski članci