Plivasept lucid

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Plivasept lucid

Sastav

100 ml otopine sadržava: 46 g etanola i 25 g izopropilnog alkohola.

Oprema

500 ml
3 l

Način čuvanja

Čuvati u dobro zatvorenim spremnicima.

Čuvati podalje od plamena, izvora paljenja i izvora topline pri temperaturi do 25 °C!

Čuvati izvan dohvata djece.

Primjena

Alkoholni antiseptik za ruke, gotov za uporabu, baktericid (prema HR EN 1040 i EN 13727+ MRSA), tuberkulocid (prema EN 14348), fungicid (prema HRN EN 1275 i HRN EN 1650) i potpuni virucid (prema EN 14476+A1). Smanjuje transijentnu floru ruku u tijeku 30 sekundi za više od 99%. PLIVA®sept lucid rezultat je razvoja PLIVINOG istraživačkog laboratorija s ciljem djelotvornosti na bakterije (uključujući MRSA), viruse, funge i M. tuberculosis uz maksimalnu moguću koncentraciju sredstava za njegu kože. Izvrsno se podnosi. Izuzetno je blag za kožu.

Dermatološki je provjeren.

Indikacije

• higijenska dezinfekcija ruku (utrljavanje)
• kirurška priprema ruku (utrljavanje)

Doziranje

PLIVA®sept lucid se rabi nerazrijeđen.

Higijenska dezinfekcija ruku

1. Na dlanove suhih ruku i zapešća nanese se PLIVA®sept lucid (najmanje 3 ml) i utrljava u kožu ruku i zapešća te između prstiju, sve dok se koža potpuno ne osuši (najmanje 30 sekundi).

2. Ako su ruke vidljivo onečišćene, prije postupka higijenskog utrljavanja, nečistoću valja ukloniti postupkom higijenskog pranja tekućim sapunom (PLIVA®sept losion ili detergentnim antiseptikom PLIVA®sept pjenušavi).

Provjeren prema pr EN 1500.

Kirurška priprema ruku (utrljavanje)

1. Nakon kirurškog pranja ruku medicinskim tekućim sapunom ili losionom (npr. PLIVA®sept losion), oko 3 ml, najmanje 30 s, a najviše 60 s, ruke se temeljito osuše papirnatim ubrusom za jednokratnu uporabu (ne smije biti reciklirani papir) ili čistom kompresom.

2. Kirurško utrljavanje vrši se alkoholnim antiseptikom PLIVA®sept lucid kroz 3 minute, tako da su ruke kroz cijelo vrijeme tijekom 3 minute vlažne. Antiseptik se postepeno utrljava u šake, zapešća, podlaktice, uključujući i lakat. Na kraju treba ruke potpuno osušiti na zraku.

Provjeren prema EN 12791.

Mjere opreza

Kontraindikacije

Nisu poznate.

Mjere opreza i upozorenja

Kod osjetljivih osoba kod dugotrajnog kontakta moguća je nadražajna reakcija kože. PLIVA®sept lucid se ne smije upotrijebiti za ispiranje tjelesnih šupljina.

Ne smije doći u dodir s očima, niti sa sluznicama. Ako se to dogodi, valja ih odmah temeljito isprati vodom.

Kod nanošenja alkohola i i utrljavanja, ruke držati dalje od lica, zbog alkoholnih para.

U slučaju gutanja ne izazivati povraćanje. Usta isprati vodom i potražiti pomoć liječnika.

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci