Clearblue ovulacijski digitalni test

Sve informacije o lijekovima i medicinskim proizvodima isključivo su informativne prirode. Svrha objavljenih informacija nije davanje potpunih informacija o primjeni, doziranju, mjerama opreza, uputama, upozorenjima i mogućim nuspojavama, interakcijama s drugima lijekovima i alergijskim reakcijama.

Napomena
Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svoj liječnika ili ljekarnika.
Opis
Clearblue ovulacijski digitalni test

Clearblue ovulacijski digitalni test s 10 trakica i 1 čitač rezultata, za utvrđivanje plodnih dana

Pouzdanost testa u utvrđivanju plodnih dana veća je od 99%. Clearblue Digital test za utvrđivanje ovulacije pomaže u povećanju vaših izgleda da prirodno zatrudnite utvrđujući vaša 2 najplodnija dana u svakom ciklusu, mjerenjem promjena u razini ključnog hormona plodnosti - luteinizirajućeg hormona (LH).

Test je pouzdaniji od kalendarske i temperaturne metode te vam pruža jasne rezultate bez pogreške koji su prikazani na digitalnom zaslonu. Utvrđivanjem 2 dana kada su vaše mogućnosti da zatrudnite najviše, možete biti sigurniji da pokušavate u pravo vrijeme. Uz pomoć jasnog digitalnog zaslona, svoje rezultate možete očitati jednostavnije nego ikad prije.

Primjena

Kako Clearblue ovulacijski test funkcionira?

Clearblue Digitalni test prepoznaje povećanje hormona koji se naziva luteinizirajući hormon (LH) u vašoj mokraći. Do naglog porasta razine LH dolazi približno 24-36 sati prije otpuštanja jajašca iz jajnika (proces koji je poznat kao ovulacija.) Vaše najplodnije razdoblje je na dan kad je utvrđen nagli porast LH-a i dan nakon toga, a vaša dva najplodnija dana počinju od trenutka kad vaš Clearblue Digitalni test za utvrđivanje ovulacije otkrije nagli porast razine LH-a.

 • Važno je piti normalnu količinu tekućine i ne mokriti 4 sata prije testiranja

Kad budete spremni za testiranje izvadite štapić za testiranje iz zaštitnog omota. Odmah upotrijebite testni štapić.

 • Pronađite ružičastu strelicu na držaču za test i poravnajte obje ružičaste strelice
 • Umetnite štapić za testiranje u držač štapića za testiranje dok ne začujete zvuk nasjedanja na mjesto i dok se ne pojavi simbol koji označava da je test spreman za uporabu
 • Nemojte upotrebljavati dok se ne pojavi simbol koji označava da je test spreman za uporabu. Kada se pojavi simbol koji označava da je test spreman za uporabu, odmah provedite testiranje. Ako se simbol koji označava da je test spreman za uporabu ne pojavi ILI ako simbol nestane, izbacite štapić za testiranje i ponovno ga pažljivo umetnite

Nakon što se na zaslonu prikaže simbol koji označava da je test spreman za uporabu

 • Opcija A)Testirajte se izravno iz mlaza mokraće (Postavite samo upijajući vrh, usmjeren prema dolje u mlaz mokraće na 5 − 7 sekundi)
 • Opcija B) Testirajte uzorak svoje mokraće koju ste prikupili u suhoj i čistoj posudi (Uronite samo upijajući vrh u prikupljeni uzorak mokraće na 15 sekundi)

Kako očitati rezultat testa?

Držite upijajući vrh usmjeren prema dolje ili test postavite na ravnu podlogu. Tijekom testiranja nikada test nemojte držati s upijajućim vrhom usmjerenim prema gore. Simbol koji označava da je test spreman za uporabu počet će treptati nakon 20-40 sekundi kako bi se prikazalo da je test ispravan.

U roku od 3 minute na zaslonu će se prikazati vaš rezultat. Nakon što ste očitali svoje rezultate, morate pritisnuti gumb za izbacivanje i ukloniti štapić za testiranje. Rezultat testa možete očitati samo na zaslonu držača štapića za testiranje.

Vaš rezultat prikazivat će se na zaslonu 8 minuta. Ako je štapić za testiranje još umetnut, a zaslon je sada prazan, izbacite štapić za testiranje i rezultat će se ponovno pojaviti za 2 minute. Iskorišteni štapić za testiranje nemojte ponovno umetati.

Mjere opreza
 • Za samotestiranje kod kuće
 • Za in vitro dijagnostičku uporabu
 • Nije za internu uporabu
 • Držati izvan dohvata djece
 • Ako je proizvod bio u hladnjaku, ostavite ga na sobnoj temperaturi 30 minuta
 • Ne upotrebljavajte ako je zaštitna folija koja sadržava testni štapić oštećena
 • Testni štapić nemojte upotrebljavati nakon isteka roka trajanja
 • Upotrebljavajte samo testne štapiće za Clearblue Digitalni test za utvrđivanje ovulacije s držačem
 • Ne služi kao kontraceptiv

Što su proizvodi s posebnom namjenom?

Proizvodi s posebnom namjenom su proizvodi ili pripravci koji se primjenjuju na koži ili koji dolaze u dodir sa sluznicom ili drugim dijelovima ljudskog tijela, kao npr. s usnicama, kosom, noktima itd.

Takvi proizvodi imaju točno određenu, specifičnu namjenu i ograničeno vrijeme primjene, vezano uz ublažavanje simptoma određenih zdravstvenih indikacija.

Sponzorski članci