Čokoladna rolada

Čokoladna rolada

Čokoladna rolada
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Roladu možete ukrasiti kao novogodišnji panj koji će izgledati predivno na fotografijama, a možete je poslužiti uz voće ili orašaste plodove po izboru.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 velika jaja
  • 80g smeđeg šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žlica mlijeka
  • 60g višenamjenskog brašna
  • 15g kakaa
  • prstohvat soli

Krema

  • 1 bjelanjak
  • 60g šećera
  • 1 žličica meda
  • 60g omekšanog maslaca
  • voda

Priprema rolade

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 22cm x 33cm.

Stavite jaja, šećer i vanilin šećer u veliku zdjelu i miješajte mikserom oko 5 minuta. Ulje i mlijeko lagano umiješajte žlicom. Polako umiješajte brašno, kakao i sol. Pazite da ne ostanu grudice.

Ulijte smjesu u pripremljen lim za pečenje. Pecite 10 do 15 minuta.

Papir za pečenje pospite kakaom. Kada biskvit izvadite iz pećnice, odmah ga stavite na papir za pečenje. Zamotajte biskvit u roladu i stavite da se hladi.

Šećer, med i vodu kuhajte na laganoj vatri. Miješajte i kuhajte dok se šećer ne istopi.

Bjelanjak miksajte dok ne dobijete snijeg. Polako dodajte sirup od šećera i miksajte oko 5 do 10 minuta, dok se smjesa ne ohladi. Dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.

Pažljivo odmotajte biskvit i preko njega razmažite kremu. Pospite kakaom, zamotajte i držite u hladnjaku do posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti