Čokoladni ganache s morskom solju i maslinovim uljem

Svilenkasta čokolada u kombinaciji s maslinovim uljem, morskom solju i prepečenom ciabattom je izuzetan desert kojim ćete zasigurno osvojiti voljenu osobu.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 641 kcal / 2.681,94 kJ
Sastojci
- 250ml biljnog slatkog vrhnja
- 250g tamne čokolade (70% kakaa)
- 1 ciabatta narezana na tanke kriške
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- krupna morska sol
Priprema
Zagrijte vrhnje u loncu s debelim dnom, no pazite da ne zakipi. Ugasite vatru i dodajte čokoladu. Povremeno promiješajte i kada se čokolada u potpunosti otopi, ostavite ganache da se malo ohladi, a zatim ga spremite u hladnjak.
Kriške ciabatte prepecite na roštilju ili u pećnici.
Poslužite ganache uz pomoć žlice za sladoled. Pospite ga s malo maslinovog ulja i par zrna morske soli. Na vrh stavite prepečeni kruh premazan maslinovim uljem.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiBajadera15 min12345
-
DesertiSrneći hrbat1 h12345
-
DesertiŠvedski čokoladni kolač45 min12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
DesertiKolač od banane, oraha i čokolade1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiSendvič sladoled10 min12345
-
Jela od mesaŠpageti od tikvica s piletinom25 min12345
-
VarivaJuneći gulaš s mahunama1:30h12345
-
Vegetarijanska prehranaMuffini od kvinoje za doručak40 min12345
-
DesertiDunavski valovi1:10h12345
-
Vegetarijanska prehranaPuding od kvinoje25 min12345