Preljev za palačinke i sladoled od trešanja

Napravite domaći preljev od trešanja kojim ćete začiniti i ukrasiti sladoledni kup ili omiljene palačinke!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 250 g trešanja bez koštica
- 3 žlice šećera
- 20 ml crnog vina ili 40 ml likera od trešanja
- 2 žlice limunovog soka
Priprema
- Trešnje operite i izvadite koštice.
- Stavite trešnje u lonac.
- Dodajte šećer i malo vode.
- Kuhajte dok se šećer ne otopi.
- Dodajte vino i limunov sok.
- Kuhajte još 3 minute.
- Kada se preljev malo ugusti, ugasite vatru i pustite da se ohladi.
- Ohlađenim preljevom prelijte sladoled ili palačinke.
Ovako pripremljeni preljev možete čuvati u hladnjaku do 14 dana.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
DesertiSladoled od trešanja15 min12345
-
DesertiKolač od trešanja i cimeta1 h12345
-
DesertiSladoled od mente i avokada15 min12345
-
DesertiSladoled od kokosa15 min12345
-
DesertiSladoled od manga od 3 sastojka!15 min12345
Popularni recepti
-
JuhePileća juha s griz noklicama1:15h12345
-
DesertiBrzi kolač s jabukama55 min12345
-
DesertiTiramisu brownies50 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Jela od mesaPita od starog kruha sa šunkom i sirom1:30h12345
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345