Kolač od trešanja i cimeta

Kolač od trešanja i cimeta

Kolač od trešanja i cimeta
  • Objavljeno: Petak, 18.03.2016.
  • Broj pregleda: 4.909
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Savršen kolač za izlete u prirodu!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 250 kcal / 1.046,00 kJ

Sastojci

  • 140 g višenamjenskog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ žličice cimeta
  • 50g šećera
  • 1 jaje
  • 4 žlice mlijeka
  • 85g maslaca
  • 350g trešanja
  • Preljev

  • 25g višenamjenskog brašna
  • ¼ žličice cimeta
  • 25g šećera
  • 25g maslaca

Priprema

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.

Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodajte jaje, mlijeko i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Stavite u pripremljen lim za pečenje. Očišćene trešnje poslažite preko smjese i lagano ih pritisnite.

Pomiješajte sve sastojke za preljev i stavite ga na trešnje.

Pecite oko 35 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti