Kolač od trešanja i cimeta
Brzo je gotov i jednostavan za pripremu. Savršen kolač za izlete u prirodu!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 250 kcal / 1.046,00 kJ
Sastojci
- 140 g višenamjenskog brašna
- 1 prašak za pecivo
- ½ žličice cimeta
- 50g šećera
- 1 jaje
- 4 žlice mlijeka
- 85g maslaca
- 350g trešanja
-
Preljev
- 25g višenamjenskog brašna
- ¼ žličice cimeta
- 25g šećera
- 25g maslaca
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje promjera 20cm.
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i šećer. Dodajte jaje, mlijeko i rastopljeni maslac. Miješajte dok ne dobijete gustu, glatku smjesu. Stavite u pripremljen lim za pečenje. Očišćene trešnje poslažite preko smjese i lagano ih pritisnite.
Pomiješajte sve sastojke za preljev i stavite ga na trešnje.
Pecite oko 35 minuta.
Trešnje su pune antioksidansa i nude mnoge zdravstvene prednosti, uključujući pomoć kod nesanice, bolova u zglobovima i usporavanja starenja.
Vezani sadržaj:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiTorta od trešanja1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiPavlova torta od jagoda1:30h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti