Nadjev za punjena jaja: Recept idealan za ljubitelje šunke i mladog luka

Nadjev za punjena jaja: Recept idealan za ljubitelje šunke i mladog luka

Nadjev za punjena jaja: Recept idealan za ljubitelje šunke i mladog luka
  • Objavljeno: Subota, 30.03.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Punjenje jaja je dekorativan, okusom bogatiji i zanimljiviji način da ih poslužite na svojem uskršnjem stolu od običnog kuhanja. Ovo jednostavno, ali izuzetno ukusno jelo se sastoji se od košarice od bjelanjka koja je punjena filom od žumanjaka, začina i drugih dodataka poput mladog luka i komadića šunke.

Osim toga, punjena jaja su i estetski atraktivna, posebno kada se posluže na lijepo aranžiranom tanjuru s dodatkom svježeg bilja ili sitno nasjeckanih začina. Ovaj brzi recept vam pruža jedinstveni spoj okusa, tekstura i kreativnih mogućnosti koje svatko može prilagoditi prema vlastitim željama i potrebama.

Sastojci:

  • 6 tvrdo kuhanih jaja
  • 50 g majoneze
  • 1 žlica senfa
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • 20 g kiselog vrhnja
  • 20 g sitno sjeckanog mladog luka
  • 20 g sitno sjeckane šunke

Priprema:

  1. Ogulite tvrdo kuhana jaja i prerežite ih na pola po dužini. Izvadite žumanjke i stavite ih u zdjelu.
  2. Žumanjke gnječite vilicom dok ne postanu glatki. Dodajte sve ostale sastojke te dobro promiješajte.
  3. Punite prazne bjelanjke smjesom od žumanjaka s pomoću žlice ili vrećice za ukrašavanje.
  4. Ukrasite punjena jaja svježim peršinom ili paprikom po želji.
  5. Poslužite punjena jaja odmah ili ih ohladite u hladnjaku prije posluživanja.

Dobar tek!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije