Punjene kruške

Punjene kruške

Punjene kruške
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.08.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovo vegansko jelo izvrstan je obrok za sve ljubitelje jesenskog voća, posebice krušaka, a ukusno punjenje i lagani okus natjerat će vas da pojedete više od jedne!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 5 krušaka
  • 2 žličice cimeta
  • 1 žličica kima
  • 70 g oraha
  • 20 g pinjola ili indijskih oraščića
  • 20 g mljevenog đumbira

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Operite i prepolovite kruške pa uklonite koštice. Kruške pospite s polovicom cimetom i kimom, stavite na papir za pečenje i pecite 20-25 minuta dok rubovi ne porumene, a sredina postane mekana.
  2. Ostavite kruške da se hlade na sobnoj temperaturi, a za to vrijeme napravite nadjev. Na papir za pečenje posložite orahe i pinjole, odnosno indijske oraščiće i stavite da se peče 4-5 minuta.
  3. Kad se kruške ohlade, žlicom izvadite sredinu, ali ostavite uz rubove kako se kruške ne bi raspale. Sve što se izvadili stavite u blender, dodajte orahe i pinjole i miješajte 2-3 minute. Dodajte đumbir i ostatak cimeta pa sve skupa kratko izmiješajte, ali pazite da ne dobijete glatku smjesu, ona mora imati laganu teksturu.
  4. Kruške posložite na pladanj ili tanjur i napunite s nadjevom. Ukrasite s orašastim plodovima, štapićima cimeta, bobičastim voćem ili po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti