Tjestenina s limunom i rukolom

Rukola je jako dobar izvor vitamina K, folne kiseline i željeza.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 nasjeckana češnja češnjaka
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 šalica povrtnog temeljca
- naribana korica i sok od 2 limuna
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 500g tjestenine
- 1/2 šalice parmezana
- 3 šalice nasjeckane rukole
- 1 šalica nasjeckane rajčice
- 1 šalica graška
Priprema
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i ostavite sa strane.
Zagrijte ulje u tavi, dodajte češnjak i dinstajte oko 1 minutu. Dodajte vrhnje za kuhanje, temeljac, sok od limuna, limunovu koricu, sol i papar. Kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i nastavite kuhati oko 15 minuta.
Dodajte preostale sastojke, dobro promiješajte i nastavite kuhati oko 5 minuta. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s graškom i mozzarellom20 min12345
-
Jela od tjestenineSalata od tjestenine, graška i parmezana20 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina sa špinatom, rajčicom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345