Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka

Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka

Čudo od čokolade: Recept za čudesno jednostavan kolač od samo nekoliko sastojaka
  • Objavljeno: Subota, 10.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Čudo od čokolade je bogat kolač za najveće ljubitelje čokolade. Sastoji se od sočnog čokoladnog biskvita i - da, pogodili ste - bogate kreme napravljene također od tamne čokolade i slatkog vrhnja. Vrlo se jednostavno priprema i za njega vam je potrebno samo nekoliko sastojaka. Posebno je zanimljivo da ovaj recept možete pripremiti u pravokutnom limu za pečenje i rezati kao kolač ili možete odabrati okrugli kalup za torte i rezati ga na šnite. Ovaj ultra čokoladni kolač, odnosno, torta će sigurno biti odlično rođendansko iznenađenje za nekoga tko nije fan voćnih torti. U nastavku pročitajte cijeli popis sastojaka i postupak pripreme za čudo od čokolade!

  • Recept za varivo od graha uz koji vam neće trebati ni jedan drugi!

Sastojci:

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g maslaca
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žlice brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica šećera

Priprema:

Priprema biskvita:

  1. Odvojite žutanjke od bjelanjaka u dvije zasebne posude. Napravite snijeg od bjelanjaka.
  2. Umutite žutanjke i šećer te ih izmiksajte zajedno s omekšalim maslacem, otopljenom čokoladom i brašnom pomiješanim s praškom za pecivo.
  3. U smjesu nježno umutite i snijeg od bjelanjaka.
  4. Biskvit ispecite u limu za pečenje dimenzija 20x35 cm na 180 °C oko 20 min. Provjerite čačkalicom kad je pečeno.
  5. Biskvit izbockajte vilicom na nekoliko mjesta, pustite da se ohladi i krenite na izradu kreme.

Priprema kreme:

  1. Slatko vrhnje, čokoladu i šećer zagrijte na laganoj vatri polagano miješajući. Kada provri je gotovo.
  2. Ohlađeni biskvit prelijte kremom i pustite da se najprije ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u hladnjak da se potpuno stegne. Idealno preko noći. Ne brinite ako je krema rijetka, nakon hlađenja će se stvrdnuti.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije