Tjestenina s tikvicama i slaninom

Tjestenina s tikvicama i slaninom

Tjestenina s tikvicama i slaninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 19.07.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Možete ju poslužiti i hladnu.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 150g nasjeckane slanine
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 50ml bijelog vina
  • 1 nasjeckana tikvica
  • 2/3 šalice vrhnja
  • sol
  • papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i pustite da stoji sa strane. 

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i dinstajte 2 do 3 minute. Dodajte slaninu i dinstajte dok ne postane prozirna. Dodajte vino i dinstajte dok ne ispari. Dodajte tikvice i dinstajte dok ne omekšaju, oko 10 minuta. Dodajte vrhnje, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti