Eterična ulja za gripu i prehladu

Eterična ulja za gripu i prehladu

Eterična ulja za gripu i prehladu
  • Objavljeno: Srijeda, 06.11.2013.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Hladno vrijeme nas čini osjetljivijima na viruse. Kako biste pomogli tijelu da se obrani, počnite svakodnevno koristiti ova eterična ulja.

Virusi koji uzrokuju gripu i prehladu postaju najaktivniji kada je hladno i kada je zrak suh. Smanjena vlažnost zraka će isušiti sluznicu nosa, zbog čega će ona manje učinkovito eliminirati mikroorganizme iz zraka.

No, ako ćete koristiti ova eterična ulja, zrak prostora u kojem boravite neće postati samo svježiji i vlažniji, već će se smanjiti koncentracija mikroorganizama.

Stručnjaci preporučuju da ova ulja koristite na način da ih dodate u kupku ili u mirisni svijećnjak. Nemojte ulja nanositi direktno na kožu, naročito ako je ona osjetljivija. Ne zaboravite disati polako i duboko dok uživate u ugodnom mirisu vašeg doma, a istovremeno jačate imunitet.

Ulje peperminta

Istraživanja su pokazala da ulje peperminta ima odlična antimikrobna svojstva. Udisanje mirisa peperminta će ublažiti začepljenost dišnog sustava i pritisak na području sinusa.

Ulje eukaliptusa

Ulje eukaliptusa ima moćna antioksidacijska i antivirusna djelovanja. Udisanjem ovog ulja će razrijediti sluz, koja se nakupila u dišnom sustavu i olakšati iskašljavanje.

Ulje origana

Ima odlična antibakterijska svojstva, a istovremeno djeluje umirujuće. Istraživanja su pokazala da je ulje origana jako učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti