Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Eterična ulja za gripu i prehladu

Eterična ulja za gripu i prehladu

Eterična ulja za gripu i prehladu
  • Objavljeno: Srijeda, 06.11.2013.
  • Broj pregleda: 78
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Hladno vrijeme nas čini osjetljivijima na viruse. Kako biste pomogli tijelu da se obrani, počnite svakodnevno koristiti ova eterična ulja.

Virusi koji uzrokuju gripu i prehladu postaju najaktivniji kada je hladno i kada je zrak suh. Smanjena vlažnost zraka će isušiti sluznicu nosa, zbog čega će ona manje učinkovito eliminirati mikroorganizme iz zraka.

No, ako ćete koristiti ova eterična ulja, zrak prostora u kojem boravite neće postati samo svježiji i vlažniji, već će se smanjiti koncentracija mikroorganizama.

Stručnjaci preporučuju da ova ulja koristite na način da ih dodate u kupku ili u mirisni svijećnjak. Nemojte ulja nanositi direktno na kožu, naročito ako je ona osjetljivija. Ne zaboravite disati polako i duboko dok uživate u ugodnom mirisu vašeg doma, a istovremeno jačate imunitet.

Ulje peperminta

Istraživanja su pokazala da ulje peperminta ima odlična antimikrobna svojstva. Udisanje mirisa peperminta će ublažiti začepljenost dišnog sustava i pritisak na području sinusa.

Ulje eukaliptusa

Ulje eukaliptusa ima moćna antioksidacijska i antivirusna djelovanja. Udisanjem ovog ulja će razrijediti sluz, koja se nakupila u dišnom sustavu i olakšati iskašljavanje.

Ulje origana

Ima odlična antibakterijska svojstva, a istovremeno djeluje umirujuće. Istraživanja su pokazala da je ulje origana jako učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti