Koja voda šteti našem zdravlju?

Koja voda šteti našem zdravlju?

Koja voda šteti našem zdravlju?
  • Objavljeno: Subota, 21.10.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj ljudi ujutro prvo pije kavu, uz čašu hladne vode. No, ispostavilo se da bi ujutro prvo trebali popiti čašu mlake vode. Istraživanja pokazuju da topla voda na prazan želudac potiče produktivnost i djeluje blagotvorno na organizam. Ovo su prednosti mlake vode na prazan želudac:

1. Ublažava bol

Pijenje tople vode ublažava grlobolju. Ako se ujutro probudite s bolnim i suhim grlom, popijte barem jedan gutljaj tople vode. Ona će smiriti nadraženost grla, opustiti napetost i grčeve u trbuhu.

Provjerite može li topla voda s limunom potaknuti mršavljenje!

2. Potiče probavu

Topla voda će stimulirati debelo crijevo i aktivirati probavu. Osim toga, lakše ćete apsorbirati hranu tijekom dana.

3. Potiče cirkulaciju

Pijenje tople vode poboljšava protok krvi u tijelu. Znanstveno je dokazano da se protok krvnih stanica poboljša svaki puta kada je tijelo izloženo toplini. Topla voda će potaknuti cirkulaciju u cijelom tijelu.

4. Potiče mršavljenje

Hidratacija tijela je izrazito važna za mršavljenje. Istraživanja pokazuju da osobe koje konzumiraju toplu vodu tijekom dana, u prosjeku gube veći broj kilograma u odnosu na one koji piju hladnu. Topla voda suzbija apetit, što u konačnici rezultira gubitkom kilograma.

Zašto hladna voda nema pozitivan učinak na naše zdravlje?

Iako nam u ljetnim i vrućim mjesecima najviše odgovara popiti čašu hladne vode, ona ne pogoduje našem zdravlju. Hladna voda sužava krvne žile, što smanjuje hidrataciju organizma. Pijenje hladne vode otežava probavu jer učvršćuje masnoću. Kada popijemo hladnu vodu, tijelo troši energiju kako bi zagrijala tijelo. Hladna voda uzrokuje višak sluzi u dišnom sustavu, što onemogućava pravilno disanje i uzrokuje veći rizik od infekcija.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti