Obilježavanje Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja

Obilježavanje Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja

Obilježavanje Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.02.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Povodom obilježavanja Svjetskog tjedna skretanja pažnje na poremećaje hranjenja, Centar za zdravlje mladih i Centar za poremećaje hranjenja BEA organiziraju predavanja koja će objediniti medicinsko i psihoterapijsko tretiranje pretilosti i poremećaja hranjenja.

Predavačice su dr.sc. Nina Petričević, dr.med i Leandra Miletić Činić, dr.med i psihoterapeut.

Liječnica s velikim iskustvom u tretiranju pretilosti kod djece i mladih, Nina Petričević održat će predavanje “Kada je debljina poremećaj prehrane? u kojem će prikazati rad savjetovališta pri Centru za zdravlje mladih. Dr. Petričević predstavit će nekoliko slučajeva pacijenata s istom dijagnozom debljine, a sa potpuno različitim psihološkim profilom i psihološkom pozadinom debljine, te će ponuditi odgovor na pitanje kada je i u kojim oblicima debljina poremećaj jedenja i psihološki problem.

Liječnica i psihoterapeutkinja s višegodišnjim iskustvom u radu s oboljelima od anoreksije i bulimije, Leandra Miletić Činić će kroz predavanje naslovljeno “Kako gledam, što vidim?”provesti slušatelje kroz koncept percepcije u realitetnoj psihoterapiji, te odgovoriti na pitanja: kako percipiramo sebe i svijet oko sebe, možemo li utjecati na svoju percepciju, možemo li je mijenjati te kako je relativnost percepcije povezana sa samopoimanjem osoba koje boluju od poremećaja hranjenja.

Predavanja su namijenjena svima koje zanima ova tematika stručnjacima koji svom radu susreću oboljele od anoreksije, bulimije i kompulzivnog prejedanja i pretilosti (liječnicima, psihoterapeutima, nutricionistima, psiholozima).

Sudjelovanje na predavanjima „Moje tijelo-put zdravlja“ je besplatno, uz obaveznu raniju najavu na info@centarbea.hr

Organizatori predavanja su Centar za zdravlje mladih, NZJZ Dr. Andrija Štampar, Ured za zdravstvo grada Zagreba i Centar za poremećaje hranjenja BEA".

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti