Pridružite se biciklijadi Dugave pedaliraju i učinite dobro djelo

Pridružite se biciklijadi Dugave pedaliraju i učinite dobro djelo

Pridružite se biciklijadi Dugave pedaliraju i učinite dobro djelo
  • Objavljeno: Srijeda, 03.04.2019.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

OŠ Frana Galovića iz novozagrebačkih Dugava u subotu 6.4.2019. s početkom u 8:30 sati organizira četvrtu po redu Biciklijadu pod nazivom „Dugave pedaliraju“. Osnovni cilj ovogodišnje biciklijade je obnova statusa Međunarodne Eko škole i poticanje djece i mladih na razvoj ekološke svijesti.

Također, svrha manifestacije jest uputiti zainteresirane stanovnike naselja i javnost na nedostatnu infrastrukturu za sigurno prometovanje djece i odraslih u naselju Dugave. Uz spomenuto, ukazat će se na važnost bavljenja rekreativnim sportskim aktivnostima. Biciklijada ima i humanitarni karakter pod sloganom „Sjedni na bic i uzmi igračku pa ju zamijeni za recikliranu navijačku“ koju podupire humanitarna udruga Krugovi, za djecu oboljelu od malignih bolesti.

Učenica Ida Butković na svom štandu izložit će vlastite rukotvorine u obliku narukvica, bedževa, ogrlica, a sakupljeni dobrovoljni prilog osigurat će pomoć skloništu za životinje Dumovec. Uz spomenuto, neki učitelji i učenici na kreativno-humanitarnom štandu također će izložiti nakit, ali i pisanice koje su nastale u suradnji učenika Volonterskog kluba i štićenika doma za starije i nemoćne osobe sv. Ana.

Projekt podupiru I. OŠ Dugave, MUP – VI policijska postaja, Crveni križ grada Zagreba, Dom zdravlja Dugave, Parkour škola, Softball klub Novi Zagreb, LaZ mayas, tenis klub Movens, Zelena akcija, Knjižnica grada Zagreba Dugave te privatne osobe koje svojim dugogodišnjim djelovanjem rade na promicanju biciklizma. U sklopu događanja PETICA -igrom do zdravlja Hrvatskog liječničkog zbora organizirat će natjecanje „BICIKLIRAJ ZA PETicu“ za učenike 4. razreda u različitim disciplinama.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti