Smanjite kiselost tijela uz ove 4 namirnice!

Smanjite kiselost tijela uz ove 4 namirnice!

Smanjite kiselost tijela uz ove 4 namirnice!
  • Objavljeno: Petak, 11.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Alkalna prehrana se temelji na unosu hrane s alkalnim svojstvom. To su cjelovito voće i povrće, kao i neke vrste cjelovitih žitarica. Kako bi neutraliziralo i smanjilo kiselost, tijelo za to koristi veći broj organa. No, postoji određena granica do koje tijelo može regulirati kiselost. Tada nastupate vi. Najbolji način da smanjite kiselost tijela je da povećate unos namirnica s alkalnim svojstvom, a istovremeno smanjite unos onih koje imaju kiselo svojstvo.

Bademi

Bademi pripadaju skupini najzdravijih namirnica svijeta. Jako su dobar izvor riboflavina, magnezija i mangana, a jako dobar izvor vitamina E.

Artičoke

Dobar su izvor niacina, magnezija, fosfora, kalija i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, folne kiseline i mangana.

Pripremite alkalnu vodu koja potiče mršavljenje i uklanja umor!

Šparoge

Dobar su izvor željeza, magnezija i cinka, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina A, C, E, K, tiamina, riboflavina, niacina, folne kiseline, fosfora, kalija, bakra, mangana i selena.

Cikla

Cikla je dobar izvor vitamina C, željeza i magnezija, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, folne kiseline, kalija i mangana.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti