Sok od višnje za brži oporavak

Sok od višnje za brži oporavak

Sok od višnje za brži oporavak
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 14.02.2011.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Ljudi koji se bave tjelovježbom savjetovani su da piju sok od višnje nakon što je istraživanje pokazalo kako sok pomaže smanjiti oštećenja mišića uzrokovanih vježbom.

Istraživači su dali desetorici uvježbanih sportaša, dva puta dnevno kroz sedam dana, prije i nakon intenzivnog treninga snage, po 3 dcl koncentriranog soka od višnje napunjenog antioksidantima. Oporavak sportaša nakon unosa koncentrata soka od višnje značajno je brži u odnosu na konzumiranje sokova koji nemaju isti hranjivi sadržaj soka od višnje.

Nakon pijenja soka od višnje, sportaši se vraćaju na 90 posto normalne mišićne sile kroz 24 sata, u usporedbi sa samo 85 posto kroz isto vrijeme, ali bez soka od višnje, prenosi Telegraph.

Provjerite kako višnja čuva zdravlje mišića!

Ova značajna razlika može utjecati na sportaševu sljedeću performansu.

Istraživači iz London South Bank Universitya vjeruju kako snažni antioksidativni spojevi u soku od višnje smanjuju štetu na mišićima sportaša (a to su oštećenja koja normalno nastaju kada se mišići izrabljuju do svog maksimuma) što omogućava mišićima da se brže oporave.

Istraživači ističu anti-upalne, antioksidativne koristi spojeva u crvenom voću koje nazivamo antocijanini, a oni su također odgovorni za žarko crvenu boju višnje.

Osim koristi od oporavka nakon vježbanja, istraživači također sugeriraju kako bi višnje mogle smanjiti upalu koja je povezana s bolestima srca i artritisom.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti