Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?

Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?

Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?
  • Objavljeno: Nedjelja, 10.08.2014.
  • Broj pregleda: 324
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svi već znamo da izgled kože uvelike određuje stil prehrane. Veliki broj ljudi tijekom ljeta osjeća da njihova koža nije tako otporna, mladenačka i meka. Svakako trebate nanositi proizvode za njegu kože, ali i povećajte unos namirnica, za koje je dokazano da pospješuju zdravlje i izgled kože.

Kelj i špinat

Kelj i špinat pomažu u prevenciji gubitka elastičnosti kože jer sadrže fitonutrijente koji tijekom ljeta pružaju dodatnu zaštitu od sunca. Špinat je naročito dobar jer je odličan izvor beta karotena i luteina, koji povećavaju elastičnost kože.

Saznajte zašto trebate koristiti arganovo ulje za njegu kože!

Orasi i pistacije

Orasi i pistacije su odličan izvor vitamina B kompleksa i E koji pomažu u prevenciji oštećenja stanica. Vitamin E je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala i sprječava prijevremeni nastanak znakova starenja, dok vitamin B1 pospješuje cirkulaciju kože i daje joj mladenački i zdrav izgled.

Bobičasto i citrusno voće

Bobičasto voće je odličan izvor vlakana i antioksidanata, nutritivnim spojevima koji pospješuju eliminaciju toksina. Citrusno voće je odličan izvor vitamina C, antioksidanta koji pospješuje proizvodnju kolagena i kožu čini mekom.

Pripremite smoothie za lijepu kožu!

Jabuke

Baš kao i citrusno voće, jabuke sadrže vitamin C koji pospješuje proizvodnju kolagena. Bakar iz jabuka pospješuje proizvodnju melanina, pigmenta koji vašu koži čini tamnijom i ujedno štiti od nastanka raka kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najčitanije zanimljivosti