Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?

Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?

Što jesti za lijepu kožu tijekom ljeta?
  • Objavljeno: Nedjelja, 10.08.2014.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Svi već znamo da izgled kože uvelike određuje stil prehrane. Veliki broj ljudi tijekom ljeta osjeća da njihova koža nije tako otporna, mladenačka i meka. Svakako trebate nanositi proizvode za njegu kože, ali i povećajte unos namirnica, za koje je dokazano da pospješuju zdravlje i izgled kože.

Kelj i špinat

Kelj i špinat pomažu u prevenciji gubitka elastičnosti kože jer sadrže fitonutrijente koji tijekom ljeta pružaju dodatnu zaštitu od sunca. Špinat je naročito dobar jer je odličan izvor beta karotena i luteina, koji povećavaju elastičnost kože.

Saznajte zašto trebate koristiti arganovo ulje za njegu kože!

Orasi i pistacije

Orasi i pistacije su odličan izvor vitamina B kompleksa i E koji pomažu u prevenciji oštećenja stanica. Vitamin E je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala i sprječava prijevremeni nastanak znakova starenja, dok vitamin B1 pospješuje cirkulaciju kože i daje joj mladenački i zdrav izgled.

Bobičasto i citrusno voće

Bobičasto voće je odličan izvor vlakana i antioksidanata, nutritivnim spojevima koji pospješuju eliminaciju toksina. Citrusno voće je odličan izvor vitamina C, antioksidanta koji pospješuje proizvodnju kolagena i kožu čini mekom.

Pripremite smoothie za lijepu kožu!

Jabuke

Baš kao i citrusno voće, jabuke sadrže vitamin C koji pospješuje proizvodnju kolagena. Bakar iz jabuka pospješuje proizvodnju melanina, pigmenta koji vašu koži čini tamnijom i ujedno štiti od nastanka raka kože.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti